Biografie

JP de Kam is geboren in 1984 in Vlissingen. In zijn jeugd werd er al gezien dat hij vaak de clown aan het uithangen was. Ook het bewegen kon hij geen genoeg van krijgen. Voetbal en turnen waren zijn twee lievelingssporten. In 2006 is hij dan ook afgestudeert aan de Calo te Zwolle. Vanaf toen kon het feest beginnen.

In 2009 is hij begonnen bij stuntteam Hammy de Beukelaer. Hier heeft hij vele producties mogen meemaken.

2009 Reporter Disney XD (stuntperformer)
2010 Sint (stuntperformer)
2010 Overspel VARA (stuntperformer)
2010 Sonny Boy (stuntperformer)
2010 New Kids Turbo (stuntperformer)
2011 Bennie Stout (stuntperformer)
2011 Andrelon commercial (stuntperformer and rigger)
2011 Hart tegen Hard (stuntperformer)
2011 Oom Henk (stuntperformer and rigger)
2011 Leven als een prof (stuntperformer)

Hij is op de Calo al verschillende facetten van het circusleven tegen gekomen. Maar toen hij in 2011 verbonden werd aan twee circusscholen was het voor hem gedaan. Circus werd zijn nieuwe passie en al snel stond de eenwieler voor het huis en werden er jongleerclubs en ballen tegen het dak aan geworpen. Hij bezocht het Nederland Jongleerfestival meerdere malen en kreeg les van docenten van binnen en buitenland.

In 2011 heeft hij zijn diploma gehaald als professioneel vuurspuwer. Hij heeft menig vlam geblazen op feesten en partijen, maar wist zichzelf altijd uit te dagen om nog groter of langer te gaan. In combinatie met het jongleren is een show ontstaan die vele mensen kon amuseren.

Het freerunnen zat het altijd al in het bloed. Zijn deelname aan verschillende nederlandse kampioenschappen in de turnwereld hielpen hier erg bij. De overstap van turnen naar freerunnen heeft hem vele dagen in de gymzaal gekost, maar dat was het dan ook zeer waard. De salto’s die hij van daken springt mogen er zijn!

In 2011 heeft hij dan zijn eigen bedrijf opgezet, gezien hij zoveel aanvragen binnen kreeg om zijn talenten voor verschillende organisaties in te zetten. Hier is deze site ook uit gegroeid!

Advertenties